Списък с желания 0

Блог, новини и полезна информация

Правилно ли спя?!

Правилно ли спя?!
Както вече споменахме, 1/3 от нашия живот е прекарана в сън. Всички искаме да се събуждаме отпочинали, ведри и с усмивка, но не винаги успяваме, а факторите за това са доста. Нещо, което понякога пренебрегваме, а очевидно е много важно, е позата, в която спим. Неправилният сън може да причини болки във врата или в гърба. Може също да запуши дихателните пътища към белите дробове, което води до проблеми като сънна апнея (частично или пълно преустановяване на дишането по време на сън в резултат на свиване или деформация на дихателните пътища). Някои изследвания дори разкриват, че неправилното положение по време на сън може да доведе до по-бавно филтриране на токсините от мозъка.
Прочети

До какво води недоспиването и съвети как да подобрите вашия сън

До какво води недоспиването и съвети как да подобрите вашия сън
Ако се оплаквате от некачествен сън и дискомфорт,несъмнено ще ви насочим към методите които работят безотказно. Най- много негативни последици за менталното и психическото ви здраве, оказва стресът и умората.Промените във времето също могат да окажат влияние върху качеството на съня и ви прави по-раздразнителни, непродуктивни, намалява вашия имунитет и пречи на тялото да се възстанови правилно през нощта.
Прочети

Как да изберете подходящия матрак, ако страдате от алергии?

Как да изберете подходящия матрак, ако страдате от алергии?
Алергиите могат да превърнат съня в много неудобно изживяване, ако не сте сигурни какво да избере или кой е най-подходящия вариант за вас. За това сме изготвили специален списък,който вие, заедно със вашите близки или приятели можете да следвате, за да се отървете по- лесно от алергичните реакции.
Прочети

7 любопитни факта за сънищата

7 любопитни факта за сънищата
Сънища – необятни, странни, пълни с необясними и невероятни случки и емоции. Изследванията по темата са безброй, но все още няма единно обяснение на въпроса: „Защо сънуваме?!“. Въпреки това проучванията са ни довели до някои изключителни факти, а ние с удоволствие ще ви представим някои от тях.
Прочети

Добрият сън и успешният начин на живот

Добрият сън и успешният начин на живот
Замисляли ли сте се някога за връзката между добрия сън и успешния начин на живот? Ако отговорът е не, сега ще ви запознаем с интересни факти и специално подбрана информация, която ще ви накара да се фокусирате над една голяма и жизненоважна част от нашия живот, а именно моментът, когато се отдаваме на заслужена, комфортна и приятна почивка, последвана от спокоен и здрав сън.
Прочети

Размер Матраци

Размер Матраци
Питали ли сте се как да изберете точния размер на матрак за Вашето легло? Ние ще Ви помогнем.
Прочети

Какъв матрак да изберем – мек или твърд ?

Какъв матрак да изберем – мек или твърд ?
Усещането за твърдост на матрака е строго индивидуално и различно при всеки човек. Твърдостта е лично усещане. Матракът е вещ, която ще ползваме дълго време и затова трябва да се подходи внимателно при неговата покупка. Ежедневието ни е изпълнено със стрес и високи обороти, много натоварване и нерви. Затова изборът на матрак е много важен.
Прочети
Показани 1 от 7 | 7 (1 Страници)