Списък с желания 0

Блог, новини и полезна информация

От колко часа сън се нуждаем?

От колко часа сън се нуждаем?
Сънят е здраве.. блаженство и любов.
Прочети

Еднолицев или двулицев матрак?

Еднолицев или двулицев матрак?
Главозамайващо е разнообразието на матраци на пазара - има толкова много видове, че е невъзможно да избереш нещо за 5 минути и да нямаш никакви колебания относно избора си. Позволете ни да ви помогнем в това нелесно начинание. Леко открехваме завесата към светът на сънищата..
Прочети

Как да постигнем ХАРМОНИЯ?

Как да постигнем ХАРМОНИЯ?
1. Какво е Фън Шуй? Най-общо казано: Да живееш в хармония със заобикалящата среда Древните китайци са смятали, че ако следват определени начини на действие, ще привлекат щастлива съдба към себе си.
Прочети

Най-добрите звуци за сън

Най-добрите звуци за сън
Много хора заспиват доста по-бързо и лесно с релаксиращи звуци за фон. Въпреки че на пазара има много машини, които създават безброй звуци, предназначени да ви успокоят и да ви помогнат да заспите, професионалистите вярват, че белият шум е най-добрият за приспиване. За тези, които изпитват трудности при заспиване, машините с бял шум могат да бъдат от голяма полза, като излъчват спокойни звуци от околната среда и същевременно блокират други разсейвания на съня и фоновия шум.
Прочети

Форми на тялото - кой тип сте Вие?

Форми на тялото - кой тип сте Вие?
Всеки човек сам по себе си е уникален, но за науката е важно да се дефинират различните общи форми на тялото. Прави се разграничение между четири типа - H, E, I и A, въз основа на размер, тегло и физика. Когато купувате нов матрак, е важно да сте запознати с формата на тялото си, за да намерите оптимално най-доброто решение за вашия сън.
Прочети

5 начина да преборим безсънието

5 начина да преборим безсънието
Омръзнало ли ви чувството на умора? Всеки от нас има проблеми със съня в някакъв етап.. някои от нас прекарват часове във въртене в леглото без да успеят да се отдадат на лек и сладък сън, а други точно обратното - отдават се на такъв и едва се измъкват от топлото убежище на следващия ден.
Прочети

Правилно ли спя?!

Правилно ли спя?!
Както вече споменахме, 1/3 от нашия живот е прекарана в сън. Всички искаме да се събуждаме отпочинали, ведри и с усмивка, но не винаги успяваме, а факторите за това са доста. Нещо, което понякога пренебрегваме, а очевидно е много важно, е позата, в която спим. Неправилният сън може да причини болки във врата или в гърба. Може също да запуши дихателните пътища към белите дробове, което води до проблеми като сънна апнея (частично или пълно преустановяване на дишането по време на сън в резултат на свиване или деформация на дихателните пътища). Някои изследвания дори разкриват, че неправилното положение по време на сън може да доведе до по-бавно филтриране на токсините от мозъка.
Прочети

До какво води недоспиването и съвети как да подобрите вашия сън

До какво води недоспиването и съвети как да подобрите вашия сън
Ако се оплаквате от некачествен сън и дискомфорт,несъмнено ще ви насочим към методите които работят безотказно. Най- много негативни последици за менталното и психическото ви здраве, оказва стресът и умората.Промените във времето също могат да окажат влияние върху качеството на съня и ви прави по-раздразнителни, непродуктивни, намалява вашия имунитет и пречи на тялото да се възстанови правилно през нощта.
Прочети

Как да изберете подходящия матрак, ако страдате от алергии?

Как да изберете подходящия матрак, ако страдате от алергии?
Алергиите могат да превърнат съня в много неудобно изживяване, ако не сте сигурни какво да избере или кой е най-подходящия вариант за вас. За това сме изготвили специален списък,който вие, заедно със вашите близки или приятели можете да следвате, за да се отървете по- лесно от алергичните реакции.
Прочети

7 любопитни факта за сънищата

7 любопитни факта за сънищата
Сънища – необятни, странни, пълни с необясними и невероятни случки и емоции. Изследванията по темата са безброй, но все още няма единно обяснение на въпроса: „Защо сънуваме?!“. Въпреки това проучванията са ни довели до някои изключителни факти, а ние с удоволствие ще ви представим някои от тях.
Прочети
Показани 1 от 10 | 13 (2 Страници)