Списък с желания 0

Добрият сън и успешният начин на живот

Добрият сън и успешният начин на живот

   Замисляли ли сте се някога за връзката между добрия сън и успешния начин на живот? Ако отговорът е не, сега ще ви запознаем с интересни факти и специално подбрана информация, която ще ви накара да се фокусирате над една голяма и жизненоважна част от нашия живот, а именно моментът, когато се отдаваме на заслужена, комфортна и приятна почивка, последвана от спокоен и здрав сън. 

За да бъде качествен нашият сън, трябва да обърнем внимание на няколко важни фактора. Известно е, че хората прекарват около 1/3 от живота си в сън (приблизително 25 години). Това, както можете да се досетите, не е особено кратък период от време и затова е от изключителна важност да се постараем да го прекараме по най-добрия възможен начин. 

 Не случайно е казано, че "сънят е златната верига, която държи тялото ни съединено" и е най-добрата медитация за нашия дух и тяло. В тази връзка, винаги трябва да се грижим за покоите си, пускайки чист и свеж въздух в тях, който да прочисти не само стаята, но и ума и да му помогне да се отдаде на сладък пречистваш сън. 

Друго, което със сигурност ще помогне на добрия сън, е добрият и качествен матрак. В ежедневието си много рядко отделяме внимание на това, но следвайки простичката логика, че сънят е здраве, а именно добрият матрак ни помага да се отдадем на хубав сън, то можем до отбележим, че изборът на добър матрак е ключът към доброто здраве. Инвестирайки в хубав и удобен матрак, ние инвестираме в себе си, а това е най-сигурният път към успеха.

„Главният враг на човек е болката и безсънието. И нищо не лекува болката по-добре, отколкото благодатният сън.“ - Елис Питърс


Вижте също и...

Коментари